línies arxivades
Berenars de cures
La idea de trobar-nos sorgeix en plena pandèmia: per què no motivar els espais artístics perquè es trobin i parlin sobre quins mecanismes podem pensar com a societat per sortir d'aquesta crisi més preparats? més junts?
Els berenars de cures responen a la idea que com a artistes necessitem, com tota persona, la relació d'uns amb els altres, per compartir idees, sensacions i ajudar-nos. Després de l'estudi que vam encarregar a la investigadora Belén Soto el 2019 teníem clar que havíem de teixir aliances. Durant la pandèmia aquest objectiu es fa més urgent que mai. Amb aquesta intenció parlem amb els centres de creació i els proposem un espai per convidar persones que habitualment treballen en la creació i la investigació. La idea de tenir una comunitat on acudir en moments de solitud imposada per la distància social, es fa més necessària que mai.
El 2020 es van fer dues accions emmarcades en aquest projecte. Co-Resonancias a La Escocesa i una trobada d'artistes i agents a FASE.
- Co-Resonancias és una primera jornada en línia que organitza La Escocesa i que posa en marxa gràcies al nostre impuls.
La Escocesa, per la seva banda va impulsar a l'abril Proyecto-co: un col·lectiu d'artistes s'uneix per pensar noves maneres de cohabitar espais públics i culturals, construir plans de corresponsabilitat i seguretat social i compartir espais d'ajuda econòmica i cures. El desembre de 2020, Co-Resonancias va servir per compartir tot el que aquest projecte havia aportat, i obrir un debat sobre noves formes institucionals i d'organització de la feina.
Llegeix-ne el retorn - Encuentros en la Tercera FASE
El día 14 de desembre de 2020, diferents membres de FASE es troben per fer balanç sobre diferents temes: en quina situació hem acabat l'nay a nivell professional?, quins plans tenim per a l'inici de 2021, tant des d'un punt de vista indivdual, com a nivell de l'espai de creació?, aquests espais són sostenibles?, creieu que seria possible articular-nos d'alguna manera millor per poder enfortir la nostra pràctica professional?