• Menú
  • Torna enrere
    Fem Conxorxa

    Conxorxa PAAC

    Un espai obert per compartir, escoltar, demanar ajuda i aprendre. Cada mes al nostre Jitsi obert.

    La nostra pràctica de vegades es fa en solitari i ens ve de gust compartir inquietuds, dubtes sobre el nostre dia a dia. Amb el canvi de vida a què ens ha obligat la pandèmia hem vist que tot i tenir espais col·lectius la soledat es feia més evident.

    La Conxorxa és un espai per compartir, per sentir que hi ha algú a l'altre costat i per aprendre sobre qüestions que ens plantegem col·lectivament, però també de forma individual. L'espai va néixer el 2020, quan vam sentir la necessitat de trobar-nos i parlar durant els primers dies de confinament domiciliari. Aquest jisti obert ara el fem mínim un cop al mes i convidem a més algú que ens pugui aportar coneixements sobre el seu camp d'investigació. Si tens idees escriu-nos.

    Fins ara aquestes són les persones que han participat en la nostra Conxorxa:

    • 15 de febrer 2022 | Larre: resultats de la recerca "Què hi fa un artista com tu en un lloc com aquest?"

    El col·lectiu presenta la recerca ¿Qué hace unx artista como tú en un sitio como este? O… ¿per què unx artista com tu no està en un lloc om aquest? Intents de traçar una genealogia concreta amb la qual cartografiar iniciatives que explorin la relació entre el món laboral i les pràctiques artístiques.

    • 30 de novembre 2021 | Vicent Fibla: El Mèdol i què es cou a les comarques del sud.

    El recent escollit director del centre d'arts contemporànies de Targona Mèdol ens explicarà el projecte per aquest centre i xerrarem de tot el que s'està movent per les comarques del sud.

    • 29 de juliol 2021 | Núria Güell: pràctica i fiscalitat

    Tindrem oportunitat de xerrar amb aquesta artista sobre les seves pràctiques i reflexions. Aquest cop a igtvlive. Preguntes en directe i conversa guardada per recuperar-la després, al nostre feed d'instagram.

    • 26 de maig 2021 | Ingrid Guardiola: El Bòlit i les institucions culturals avui

    La recent escollida directora del Bòlit, el Centre d'Art Contemporani de Girona, explica el projecte per aquest centre i l'acompanya d'una reflexió compartida sobre el rol de les institucions culturals avui dia.

    • 28 d'abril 2021 | pli-é collective: L'escolta i les cures en els processos de creació artística

    Aquest grup de recerca i curadoria, format per Eva Paià, Marina Ribot Pallicer i Angelica Tognetti, posa en pràctica diferents dinàmiques de treball posant al centre de tota intervenció els processos d'escolta i de cures. Parlem amb elles sobre la gestió col·lectiva que estan duent a terme a la Sala d’Art Jove i de les cures en els processos de creació artística.

    • 24 març 2021 | Fran Quiroga (ConComitentes): La ciutadania com a promotora de pràctiques culturals.

    Parlem d'art i barri, processos de mediació urbanística entre veïnat i artistes amb Quiroga, politòleg i mediador en processos culturals i de comunitat. Fran ens ha explicat altres maneres de fer producció artística i ens ha posat com a exemple el parc de Betanzos, un espai que ha patit una forta degradació i que en el marc de la seva rehabilitació va succitar un ampli debat entre artistes, veïnat i administracions implicades. Concomitentes treballa en aquest espai i altres arreu de l'Estat i parteix de la idea de l'art en relació a la comunitat i el barri, i com l'art pot ser una via per a la ciutadania per trobar altres vies de resolució de conflictes.

    • 24 febrer 2021 | Francisco Godoy Vega (Colectivo Ayllu): La cultura institucional y los artistas racializados

    Aquest grup col·laboratiu d’investigació i acció artísticocreativa ens explica el com i el per què de la seva feina al voltant de la crítica a la blanquitud com a ideologia heteronormativa colonial europea i al projecte global de les ciutats multiculturals. El col·lectiu està format per persones migrants, racialitzades, dissidents sexuals i de gènere provinents d’excolònies. L’objectiu és plantejar-nos quina és la relació de les institucions culturals amb la racialització i el racisme.

    • 27 de gener 2021 | Cristina Garrido: ¿Qué pasa con los artistas cuando dejan de ser artistas?

    En aquesta ocasió vam convidar a Cristina Garrido, investigadora sobre el fet de la professionalització precària i intermitent dels artistes. Què passa quan ja no ets artista?. Seguim les reflexions d'aquesta investigadora sobre el fet de ser artista i surten reflexions sobre la precarietat, la dificultat de sostenir la feina en el temps i també el patiment. + Garrido.

    Encetem la nostra primera Conxorxa parlant de la pràctica artística i els drets laborals, quines condicions tenim, què ens preocupa, quines eines podem bastir per lluitar contra la precarietat. Ho farem amb Marta Ramos-Yzquierdo, artista investigadora sobre el fet artístic i les condicions laborals.