• Menú
 • Torna enrere
  publicacions

  Manual d'ús per a la creativitat sostenible en l'era digital

  Manual publicat el 2010 en el Free Culture Forum que exposa i proposa models de producció basats en les llicències obertes per a diversos àmbits: música, cinema, edició, moda, programaris. També proposa nous models de finançament de l’activitat creativa.
  Manual d'ús per a la creativitat sostenible en l'era digital

  Consulta el Manual

  Manual que des d’una postura crítica sobre com s’ha regulat la propietat intel·lectual i de l’anàlisi de com l’era digital ha democratitzat i transformat la creació i distribució, exposa i proposa models de producció basats en les llicències obertes i nous models de finançament de l’activitat creativa. Editat per X-net, Simona Levi, YProductions, Mayo Fuster Morell, Felix Stalder, Floren and Brenna i Eva Reyes.

  "Després d’un primer moment de creixement i d’expansió de la cultura lliure, en aquests moments és necessari repensar les estructures econòmiques que han servit per a produir, finançar i subvencionar la cultura fins a l’actualitat. Molts d’aquests models han quedat obsolets, no resulten sostenibles i són perjudicials per a la societat civil. Hem de promoure estratègies innovadores que facilitin la sostenibilitat de les pràctiques culturals de manera que puguin contribuir a la producció comuna de riquesa.

  El següent document vol servir per a:

  • Donar arguments als “reformadors” polítics: document següent constitueix una eina amb la qual fer pressió als partits, institucions i agències governamentals, amb l’objectiu d’influir en els canvis legislatius que en aquests moments estan tenen lloc.
  • Dotar d’eines els i les ciutadanes, per a ser agents actius que s’enfronten a un canvi de paradigma que afecta les esferes de la producció de coneixement, creativitat i cultura.
  • Crear una xarxa d’afinitat i col·laboració global basada en l’interès comú en la cultura lliure."